Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Η Άλκηστις δημιουργεί παιδικό θέατρο!!!


Ομάδα θεάτρου -θεατρικό εργαστήρι με παιδιά 
Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι να γνωρίσουν όλες τις τέχνες που συνθέτουν το μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Ερεθίσματα όπως ένα λογοτεχνικό -θεατρικό κείμενο (π.χ Τριβιζάς ), ένα ποίημα, ένα έργο τέχνης, ένα παραμύθι, μια μουσική, ένα καπέλο, μια στιγμή, ένα συναίσθημα...Όλα μπορούν να αποτελέσουν την έναρξη ενός θεατρικού παιχνιδιού.
Και τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν...
Με πολλαπλές τεχνικές, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, κινητικές-σωματικές ασκήσεις, πολλαπλή χρήση αντικειμένων, τα παιδιά εκφράζονται, δημιουργούν, νοιώθουν, δραστηριοποιούνται, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, εκφράζουν ιδέες, επινοούν, ανακαλύπτουν, συνθέτουν.
Σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργατικότητα -χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους - τα παιδιά αποθέτουν στην ομάδα ένα μέρος του ψυχικού τους κόσμου, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους και αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής!
Κάθε θεματικός κύκλος φιλοδοξούμε να κλείνει με μία θεατρική παράσταση, αποτέλεσμα της εξέλιξης των μαθημάτων του εργαστηρίου, με πρωταγωνιστές και συντελεστές, φυσικά, τα ίδια τα παιδιά!!
Υπεύθυνη τμήματος :Χριστοδούλου Πατρούλα -θεατρολόγος
Ηλικίες παιδιών :6-16
Έναρξη μαθημάτων "Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 5 απογευματινή στις αίθουσες του συλλόγου Καρδιτσης 29
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6984465519

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου