Δραστηριότητες

Βραδιές Κινηματογράφου
Ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Λάρισας Άλκηστις με τη συνεργασία του σκηνοθέτη Άκυ Μητσούλη διοργανώνει δύο φορές το μήνα βραδιές κινηματογράφου.
Συζήτηση, κριτική, άποψη πάνω στις βασικές αρχές της κινηματογραφικής τέχνης.
Από την αρχή του κινηματογράφου μέχρι τις μέρες μας.
Βασικές αρχές κινηματογραφικής θεωρίας με απλά λόγια, αλλά κυρίως ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων πάνω σε ταινίες που αγαπάμε.
Εσείς φέρτε μόνο το ποπ κορν μαζί σας!
Για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε εμείς!
Έναρξη συναντήσεων Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ στις αίθουσες του συλλόγου Καρδιτσης 29

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, πληροφορίες στα τηλέφωνα 6943657804 και 6984465519 και στο mail :sgl.alkistis@gmail.comΟμάδα θεάτρου - θεατρικό εργαστήρι με παιδιά

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι να γνωρίσουν όλες τις τέχνες που συνθέτουν το μαγικό κόσμο του θεάτρου. 
Ερεθίσματα όπως ένα λογοτεχνικό - θεατρικό κείμενο (π.χ Τριβιζάς ), ένα ποίημα, ένα έργο τέχνης, ένα παραμύθι, μια μουσική, ένα καπέλο, μια στιγμή, ένα συναίσθημα... Όλα μπορούν να αποτελέσουν την έναρξη ενός θεατρικού παιχνιδιού.

Και τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν...
Με πολλαπλές τεχνικές, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, κινητικές-σωματικές ασκήσεις, πολλαπλή χρήση αντικειμένων, τα παιδιά εκφράζονται, δημιουργούν, νοιώθουν, δραστηριοποιούνται, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, εκφράζουν ιδέες, επινοούν, ανακαλύπτουν, συνθέτουν. 
Σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργατικότητα -χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους - τα παιδιά αποθέτουν στην ομάδα ένα μέρος του ψυχικού τους κόσμου, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους και αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής!
Κάθε θεματικός κύκλος φιλοδοξούμε να κλείνει με μία θεατρική παράσταση, αποτέλεσμα της εξέλιξης των μαθημάτων του εργαστηρίου, με πρωταγωνιστές και συντελεστές, φυσικά, τα ίδια τα παιδιά!!

Υπεύθυνη τμήματος :Χριστοδούλου Πατρούλα - θεατρολόγος
Ηλικίες παιδιών: 6-16
Έναρξη μαθημάτων Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 5 απογευματινή στις αίθουσες του συλλόγου Καρδιτσης 29.

Κόστος μαθημάτων για τα παιδιά των μελών μας 10 € / μηνιαίως
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6984465519

Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων 2017-2018


Ο Σύλλογος Γυναικών Λάρισας "Άλκηστις" στο πλαίσιο των δημιουργικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και μετά από την πολύ επιτυχημένη πρώτη χρονιά, συνεχίζει το Θεατρικό τμήμα ενηλίκων και με καινούριες εγγραφές για την περίοδο 2017-2018.
Υπεύθυνος του θεατρικού τμήματος είναι ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσούλης.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν δημιουργικά με το θέατρο τόσο σε επίπεδο σεμιναριακής επιμόρφωσης όσο φυσικά και σε επίπεδο εφαρμογής.
Μέσα από τις συναντήσεις θα έρθουν σε επαφή με θεωρία θεάτρου, ιστορία θεάτρου, αυτοσχεδιασμό, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι, είδη θεάτρου, ψυχόδραμα και κυρίως υποκριτική.
Αποτέλεσμα των συναντήσεων, θα είναι η πρώτη θεατρική ομάδα του συλλόγου που θα παρουσιάζει στο τέλος κάθε θεατρικής περιόδου παράσταση με συμμετοχή όσων απαρτίζουν την ομάδα.
Φυσικά αν κάποιος δεν επιθυμεί τη συμμετοχή στην παράσταση αλλά επιθυμεί μόνο την κατάρτιση η οποία θα προκύψει μέσα από τις συναντήσεις, επίσης είναι ευπρόσδεκτος.

Το θέατρο είναι τέχνη, έκφραση, δημιουργία και ψυχολογική εκτόνωση.
Σας καλούμε όλους σε αυτό το όμορφο ταξίδι τέχνης που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την περασμένη χρονιά και συνεχίζουμε και φέτος όλοι μαζί.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου και ώρα 21:30, στην έδρα μας επί της οδού Καρδίτσης αρ. 29.
Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο mail του Συλλόγου sgl.alkistis@gmail.com και στο τηλέφωνο 6984465519Πρόγραμμα Αυτοάμυνας - Ενδυνάμωσης


Ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Λάρισας "Άλκηστις" ύστερα από την επιτυχημένη πρώτη περίοδο μαθημάτων στο τμήμα Αυτοάμυνας - Φυσικής Κατάστασης - Ενδυνάμωσης - Σύσφιξης, συνεχίζει με τη δεύτερη περίοδο τρίμηνης διάρκειας από Μάρτιο 2017 έως Μαΐο 2017.

Στόχος του τμήματος είναι η δημιουργία καλής φυσικής κατάστασης και η εκμάθηση αυτοάμυνας και αντιμετώπισης μιας άοπλης ή ένοπλης επίθεσης.

Στο τμήμα θα παρέχεται η εκγύμναση και η ενδυνάμωση μέσω προγραμμάτων φυσικής κατάστασης, αντοχής, δύναμης και ταχύτητας.

Προπονήτρια του τμήματος θα είναι θα είναι η κ. Βανέσσα Γιοβάνη, η οποία είναι Πτυχιούχος Προπονήτρια ΤΕΦΑA Αθηνών, αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από την IDF ISRAEL DEFENSE FORCES, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και μέλος Εθνικής ομάδας TAEKWONDO επί σειρά ετών με 10ετή και πλέον προπονητική εμπειρία στο χώρο.


Τα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα - Τετάρτη και Παρασκευή ώρα 21:30 μ.μ. - και ξεκινούν την 1η Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη στο χώρο του Αθλητικού Συλλόγου 360ο ΑΘΛΩΝ ΑΡΕΝΑ (οδός Αεροδρομίου 55 και Ζάνου, Ν. Σμύρνη).

Θέσεις περιορισμένες.

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο mail του Συλλόγου sgl.alkistis@gmail.com και στα τηλέφωνα 6984465519 και 6943657804.


Μαθήματα Φωτογραφίας


Ο Σύλλογος Γυναικών Λάρισας "Άλκηστις" δημιουργεί τμήμα φωτογραφίας για την περίοδο 2016 - 2017.


Υπεύθυνη του Τμήματος Φωτογραφίας είναι η φωτογράφος Κατερίνα Λιάπτσιου.
Όσες και όσοι επιλέξουν το τμήμα θα μυηθούν στα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης, την ιστορία της φωτογραφίας,τη χρήση των φωτογραφικών μηχανών, της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας, αλλά και του φωτός.Στόχος του προγράμματος είναι η κατανόηση των βασικών κανόνων της φωτογράφησης και η επίτευξη ενός σωστού αποτελέσματος, με καλλιτεχνική ματιά.

Η φωτογραφία ανήκει στις βασικές τέχνες και η εξέλιξη της τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με την είσοδο της ψηφιακής τεχνολογίας, έχει αναβαθμίσει το εικαστικό αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας καλύτερα τον κόσμο της φωτογραφίας κατανοούμε ευρύτερα την φύση του φωτός της σκιάς αλλά και της αποτύπωσης τους.Τα μαθήματα αρχίζουν την ημέρα Τρίτη στις 15 Νοεμβρίου 2016. Θέσεις περιορισμένες. Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο mail του Συλλόγου sgl.alkistis@gmail.com και στα τηλέφωνα 6984465519 και 6943657804.
Σύσταση Θεατρικής Ομάδας


Ο Σύλλογος Γυναικών Λάρισας "Άλκηστις" στο πλαίσιο των δημιουργικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων δημιουργεί Θεατρικό τμήμα που θα λειτουργήσει από την περίοδο 2016 - 2017 και εφεξής.
Υπεύθυνος του θεατρικού τμήματος θα είναι ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσούλης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν δημιουργικά με το θέατρο τόσο σε επίπεδο σεμιναριακής επιμόρφωσης όσο φυσικά και σε επίπεδο εφαρμογής.
Μέσα από τις συναντήσεις θα έρθουν σε επαφή με θεωρία θεάτρου, ιστορία θεάτρου, αυτοσχεδιασμό, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι, είδη θεάτρου, ψυχόδραμα και κυρίως υποκριτική.
Αποτέλεσμα των συναντήσεων, θα είναι η πρώτη θεατρική ομάδα του συλλόγου που θα παρουσιάζει στο τέλος κάθε θεατρικής περιόδου παράσταση με συμμετοχή όσων απαρτίζουν την ομάδα.
Φυσικά αν κάποιος δεν επιθυμεί τη συμμετοχή στην παράσταση αλλά επιθυμεί μόνο την κατάρτιση η οποία θα προκύψει μέσα από τις συναντήσεις , επίσης είναι ευπρόσδεκτος.
Οι ημέρες και οι ώρες των συναντήσεων θα διευθετηθούν ανάλογα με τις λοιπές υποχρεώσεις των μελών και του σκηνοθέτη.
Το θέατρο είναι τέχνη, έκφραση, δημιουργία και ψυχολογική εκτόνωση.
Σας καλούμε όλους σε αυτό το όμορφο ταξίδι τέχνης που ξεκινάμε όλοι μαζί.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, κατόπιν συννενοήσεως με τους συμμετέχοντες και τον σκηνοθέτη.
Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο mail του Συλλόγου sgl.alkistis@gmail.com και στα τηλέφωνα 6984465519 και 6943657804
Κόστος ετήσιας συνδρομής 60,00 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου