Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη Άκυ Μητσούλη
Γεννήθηκε στη Νίκαια Λάρισας το 1971.
Σπούδασε με υποτροφία θέατρο, με ειδίκευση στη σκηνοθεσία θεάτρου , στο Πανεπιστήμιο του Τρίνιτι στην Ιρλανδί , και στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία.
Με την επιστροφή του στην Αθήνα στη δεκαετία του 90 σκηνοθέτησε σε ανατρεπτικούς χώρους όπως Τεχνοχώρος και Τεχνοχώρος υπό Σκιά, Φούρνος, Πολύτεχνο, Bios.
Ανατρεπτικός στη ζωή αλλά και στη θεατρική νοοτροπία έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις μακριά από το συμβατικό θέατρο.
Χρησιμοποιεί αντισυμβατικούς χώρους ενώ έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα του σύγχρονου δραματολογίου.
Συνεργάστηκε με κρατικά, ημικρατικά θέατρα και αρκετά ΔΗΠΕΘΕ όπως το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου , ΔΗΠΕΘΕ Σερρών , ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και το Θεσσαλικό Θέατρο.
Διετέλεσε υπεύθυνος της παιδικής σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου από το 2005 ως το 2007 και μετέπειτα καλλιτεχνικός διευθυντής την περίοδο 2007-2009.
Έχει συνεργαστεί με πολλές ανατρεπτικές θεατρικές ομάδες και έχει διδάξει θέατρο τόσο σε επίπεδο σεμιναρίων όσο και σε δραματικές σχολές.
Έχει επιμορφώσει πάμπολες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες.
Η ενασχόλησή του από τα χρόνια των σπουδών του με το stand up comedy, τον έφερα κοντά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση όπου συνεχίζει να δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια.
Τελείωσε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά το θέατρο τον έκανε να ξεχάσει αυτή του την ιδιότητα.
Λατρεύει τον Όεσον Ουέλες , τους Μόντυ Πάιθον , τον Γούντυ Άλεν , τον Λουίς Μπονιουέλ , τον Πιερ Πάολο Παζολίνι , τον Νίκο Κούνδουρο , τον Αλέξη Δαμιανό και τον Νίκο Νικολαΐδη.
Λατρεύει επίσης τις ταινίες τρόμου, από τον ρομαντικό τρόμο του δράκουλα μέχρι και τις ακραία πορνογραφικά αιματοβαμμένες σπλάτερ, με ενδιάμεσες στάσεις τα ζόμπι του Τζορτζ Ρομέρο, τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι και τα exportation του Ντάριο Αρτζέντο.
Έχει διαβάσει τα άπαντα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ , αγαπά τα Μαύρα φεγγάρια του έρωτα του Μπρύκνερ και σιχαίνεται τις ανεκδιήγητες 50 αποχρώσεις του γκρι.
Στην ζωή του κινείται σε ακραίους ροκ - goth αντισυμβατικούς ρυθμούς ενώ είναι τρελαμμένος με τα τατουάζ και τα extreme piercings.
facebook Akys Mitsoulis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου