«Άλκηστις» ο νεοσύστατος Σύλλογος Γυναικών Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η επίσημη παρουσίαση του νεοσύστατου Συλλόγου Γυναικών Νομού Λάρισας «Άλκηστις». Η εκδήλωση ηταν απόλυτα επιτυχημενη, καθώς η παρουσίαση έγινε στο κατάμεστο θέατρο ΟΥΗΛ. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μία θεατρική παράσταση (performance),συνθεσης και σκηνοθεσίας του Άκυ Μητσούλη, βασισμένη στο σατυρικό δράμα «Άλκηστις» του Ευριπίδη, στα ποντιακά τραγούδια που έχουν βαθύτατες επιρροές από την μυθική Άλκηστη, καταλήγοντας στον Παπαδιαμάντη και τη «Φόνισσα», για να αναδειχτεί με αυτό η θέση της γυναίκας στην κοινωνία μέσα στο χρόνο, αλλά κυρίως η δυναμική της και η αποφασιστικότητά της.
Συντελεστές της παράστασης ήταν οι:
Θεατρική σύνθεση – σκηνοθεσία Άκυς ΜητσούληςΒοηθός σκηνοθέτη – μουσική επιμέλεια Πατρούλα Χριστοδούλου
Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη Κατερίνα Γιοβάνη
Κιθάρα: Βασίλης Μουρμούρας
Τραγούδι: Σταυρούλα Μπόζαρλη
Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
Ποντιακή Απαγγελία: Στάθης Κατσίδης
Σύλλογος Παλλινοστούντων Ποντίων Λάρισας ΄΄Ο ΠΟΝΤΟΣ΄΄
Ποντιακή Λύρα: Γιάννης Παπαδόπουλος
Νταούλι: Ανέστης Κουτσιούκης
Συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης οι: Νίκη Φασούλα, Ιωάννα Δημάκη, Μάγδα Καζαντζή, Δέσποινα Κρικέλη, Νεκτάριος Πετρενίτης, Γιώργος Μπόζαρλης, Κώστας Καραμούζας και τα παιδιά Ειρήνη Γιακούλα, Χρήστος Αγοραστός, Σέργιος Αγοραστός
Ψιμυθιολόγος: Εύη Τέγου, Ζωή Νίκου, Χρυσάνθη Νταφοπούλου, Εύα Σταβάρα
Επιμέλεια χτενισμάτων: Έλενα Καψάλη
Επιμέλεια Κουστουμιών: Κάρμεν Γιώτα
Χορηγοί  ήταν οι:
Ο Σύλλογος «Άλκηστις» παρουσίασε το πρόγραμμα με τις δράσεις του για το 2017. Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα τμήματα θεάτρου, φωτογραφίας και αυτοάμυνας που εχουν ξεκινήσει, τμημα με latin χορούς, μαθήματα ελληνικής αγωγής, αλλά και σεμιναριακού τύπου μαθήματα ξεκινούν από τον Ιανουάριο.
Οι κυρίες του Δ.Σ του συλλόγου Άντα Καζαντζή, Ιωάννα Δημάκη, Μαρία Γαγλία, Κωνσταντίνα Βαρδακά, Κατερίνα Γιοβάνη απόλυτα ικανοποιημενες μετά το τέλος της εκδήλωσης, δηλωσαν πως θα συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα και θεληση για προσφορά στον πολιτισμό του νομού μας, όπως ακριβώς ξεκίνησαν.
Για πληροφορίες και εγγραφές μελων στο συλλογο, οι κυρίες που ενδιαφερονραι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 6943657804 και 6984465519, email sgl.alkistis@gmail.com καθώς και στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης: facebook @sglalkistis (ΆΛΚΗΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ), twitter: @sglalksitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου